Daca din bucataria unei gospodine lipseste cantarul sau paharul gradat,pana la procurarea unuia sau altuia,este utila cunoasterea urmatoarelor masuri si greutati aproximative:
1 lingurita
apa,vin,lapte-4-5 g
ulei-3,5 g
faina(cu varf)-8-9 g
zahar tos-12 g
1 lingura
apa,vin,lapte-14-15 g
ulei-14 g
faina (cu varf)-25 g
zahar tos-30 g
zahar pudra-25 g
untura(unt)-25 g
1 cescuta
apa,vin,lapte-120g
ulei-100 g
faina-90 g
zahar,sare-120 g
lapte praf-90 g
1 ceasca(cana)
apa,vin,lapte-150 g
ulei-110 g
faina-150 g
zahar,sare-150 g
lapte praf-150 g
1 pahar obisnuit
apa,vin,lapte-250 g
ulei-245 g
faina-125 g
zahar tos-200 g
zahar pudra-100 g
Greutatea medie a unui ou este de 60 g
Un pahar de lichior este egal cu capacitatea unei linguri de supa
Pentru usurinta utilizarii lor si pentru a economisi timp,aceste masuri se pot scrie pe o hartie si se vor lipi pe partea dinauntru a usii de la dulapul de bucatarie,sau se face un "tablou decorativ" pentru bucatarie,plasand cate un desen sugestiv,in dreptul fiecarui rand scris cu litere frumoase.
Sursa: Sfaturi practice pentru gospodine-Draga Neagu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu