joi, 9 septembrie 2010

Masuri si greutati aproximative in bucatarie

Daca din bucataria unei gospodine lipseste cantarul sau paharul gradat,pana la procurarea unuia sau altuia,este utila cunoasterea urmatoarelor masuri si greutati aproximative:



1 lingurita

apa,vin,lapte-4-5 g
ulei-3,5 g
faina(cu varf)-8-9 g
zahar tos-12 g



1 lingura

apa,vin,lapte-14-15 g
ulei-14 g
faina (cu varf)-25 g
zahar tos-30 g
zahar pudra-25 g
untura(unt)-25 g


1 cescuta

apa,vin,lapte-120g
ulei-100 g
faina-90 g
zahar,sare-120 g
lapte praf-90 g

1 ceasca(cana)

apa,vin,lapte-150 g
ulei-110 g
faina-150 g
zahar,sare-150  g
lapte praf-150 g

1 pahar obisnuit

apa,vin,lapte-250 g
ulei-245 g
faina-125 g
zahar tos-200 g
zahar pudra-100 g


Greutatea medie a unui ou este de 60 g

Un pahar de lichior este egal cu capacitatea unei linguri de supa

Pentru usurinta utilizarii lor si pentru a economisi timp,aceste masuri se pot scrie pe o hartie si se vor lipi pe partea dinauntru a usii de la dulapul de bucatarie,sau se face un "tablou decorativ" pentru bucatarie,plasand cate un desen sugestiv,in dreptul fiecarui rand scris cu litere frumoase.

Sursa: Sfaturi practice pentru gospodine-Draga Neagu

Niciun comentariu: